csodavilág

Minden jóban van valami rock'n'roll!

Utolsó kommentek

  • vilee453: ezt látni reggelente míg megtalálja fény felé az útját tényleg a természet csodáinak egyike :D (2010.07.21. 21:34) A születés csodája
  • Łina: El sem tudom képzelni, ez az asszociáció hogyan eshetett meg :D Van ami múlandó, van ami örökérvén... (2010.02.04. 21:32) Mozart!
  • R.Zimmerman: Van élet a ZP után? L (2010.01.17. 12:54) Mozart!
  • orsííí: szeretés van. (2009.08.20. 21:54) Naptesók
  • R.Zimmerman: Ja Tina, mit szólsz, rocker lettem, majd szólok az első koncertemről (2009.07.24. 22:55) Zsofci
  • Utolsó 20

kategóriák

anna (4) dalszöveg (3) ego (10) élmény (27) érettségi (2) fesztivál (22) filózok (11) gimnázium (3) hajak (16) irodalom (4) lábbeli (2) novella (16) scifi (1) szerelem (22) színház (3) testékszer (10) vers (3) zp (1)

mymeez

Meez 3D avatar avatars games

2009.01.18. 20:36 Łina

Lelki mazochizmus

2007.11.08 22:47:48

Gondoltam érdemes erről írni. Attila még kutyasétáltatás közben is filózik ezen, ami valljuk be nem kis dolog.

((((Itt csak nagyon sok zárójel közepette merem megjegyezni, ami a kutyáról jut eszembe, hogy szégyenszemre vagy nem, minap kezembe akadott egy 'kozmó'. Amiben is azt ecsetelgeti, hogy hogyan tegye az ember lánya felejthetetlenné a randit. Hát a 'keltsd fel az állati ösztönöket' című írás igen meghatott, miszerint: fürdesd meg a pasiddal a kutyát. Itt nem volt nálam tiszta, hogy pasival egy kádba a kutyát, vagy te meg a pasi kinn, a kutya benn, vagy hogyan, de végülis mindegy.))))

Tehát a lelki mazochizmus. Észrevételem szerint 2 típus létezik: a magányos, és a páros.

A magányos az tipikusan legyen akárhány éves, neki sosem lesz pasija/csaja elgondolása szerint, és mindenhez így áll hozzá. Hogy neki úgysem fog sikerülni semmi, ígyhát imidzsébe még az is belefér, ha megalázkodik, magát oltja stb. Jellemzően hagyja, hogy földbe döngöljék, leköpjék, megalázzák, belerúgjanak, majd vagy sajnáltatja magát, vagy felkel és újra felkínálkozik mindeme kéjeknek.

A páros, az kifinomultabb fajta. Két ilyen ember ritkán talál egymásra, így az egyik általában határozottabb, inkább szadista jellegű. A mazochista így tökéletes idillben érzi magát. Persze folyamatosan marják egymást, nekik ettől lesz jó, kapcsolatuk feldobása képpen , ahol érik bántják a másikat, nehogy már unalmas legyen. Miért nem szállnak ki egy rothadó kapcsolatból? Hiszen nekik pont ez kell! A negatív energia is figyelem. Mert szeretetet nehezebb talán produkálni, de legalább ezzel megvannak az indulatok. Folyton kapcsolatuk aranykorát emlegetik, ami furcsa, mert mindig csak veszekedni látni őket. Igen mélyre le tudnak menni, s ha végül szétválnak, akkor az egyik minden bizonnyal mazochista marad, a szadista pedig gyakran másik áldozatot keres, ő az aki úgy érzi sértetebben szállt ki az egészből, így joggal tehet bármit. Az elosztás csak azon múlik, ki hordta feljebb az orrát.

Mindezt nem kell persze készpénznek venni, és mindkét típus képes szeretetre, szerelmre, és valószínűleg vágyik is a harmonikus kapcsolatra.

Szólj hozzá!

Címkék: filózok


A bejegyzés trackback címe:

https://tinalina.blog.hu/api/trackback/id/tr72886076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása