csodavilág

Minden jóban van valami rock'n'roll!

Utolsó kommentek

  • vilee453: ezt látni reggelente míg megtalálja fény felé az útját tényleg a természet csodáinak egyike :D (2010.07.21. 21:34) A születés csodája
  • Łina: El sem tudom képzelni, ez az asszociáció hogyan eshetett meg :D Van ami múlandó, van ami örökérvén... (2010.02.04. 21:32) Mozart!
  • R.Zimmerman: Van élet a ZP után? L (2010.01.17. 12:54) Mozart!
  • orsííí: szeretés van. (2009.08.20. 21:54) Naptesók
  • R.Zimmerman: Ja Tina, mit szólsz, rocker lettem, majd szólok az első koncertemről (2009.07.24. 22:55) Zsofci
  • Utolsó 20

kategóriák

anna (4) dalszöveg (3) ego (10) élmény (27) érettségi (2) fesztivál (22) filózok (11) gimnázium (3) hajak (16) irodalom (4) lábbeli (2) novella (16) scifi (1) szerelem (22) színház (3) testékszer (10) vers (3) zp (1)

mymeez

Meez 3D avatar avatars games

2009.05.04. 15:28 Łina

kezdek érni

  Nem hittem volna, hogy valaha is rám valló magatartás lesz, hogy 7 után valamivel érek az érettségim helyszínére.

  Persze nem volt tragikusnak mondható, hisz így jutott időm arra, amit normális ember lánya otthon tesz meg: kv, cigaretta, könnyed reggeli.

  Aztán teljes értékű lett a napom, mert kis kínai-emelt magyaros leánypajtásommal volt szerencsénk találkozni kedvenc vastagszemüveges-bokalengető nadrágos-zoknis-szandálos figuránkkal, aki ennek megfelelően hanghatásokkal kisért rekeszizom összehúzásra kényszerített bennünket.Bizony.

  Itt nem értek véget a meglepetések, mert a terembe toppanva egy évfolyamtársammal találkoztam, aki egyébként sportoló focista, és híresen nem jár be megfelelő rendszerességgel a közoktató intézménybe. Tehát Tas barátomnak pár perc alatt ledaráltam mire lehet nagyjából számítani, mert ő oly laza, hogy majd szétesik, így egy hunyást sem aludt, s még mielőtt azt képzelnénk, hogy valami őrült megtáltosodó folyamat vette nála kezdetét az utolsó éjjelen, le kell sújtanom a kedves olvasót: Tas barátom pókerezett.

A többi idő vidáman suhant tova. Babits esszéjét Arany Jánosról kaptuk szövegértésre, azután Tóth Árpád szépséges impresszionizmussal meg mindenféle izmussal fertőzött egyébként borzalmasan gyönyörű versét elemzésre, majd 2 kisebb iromány született az "ezek a mai fiatalok" olvasási szokásairól és plázázási hagyományokról. Az utóbbi irománynak " A lusták palotája" címet adtam, és most körbetapsikolom magam, mer' tök jó.

Most még nagy a pofám, mert nem hagytam sort üresen, aztán majd ríhatok holnap, mikor napvilágra kerül a megoldókulcs, vagy legkésőbb június 2.-án.

Tas barátom így vélekedett az emelt magyar írásbeli részéről (szó szerint idézve):

"Tele volt szóval az egész!"

Khmmm.

...Szóval jutalomjáték volt, és Isten bizony írnék még a héten 4 emelt magyart a töri, matek és német helyett. Persze utóbbi még egy jó kör lesz, hisz szintén emelt.

Amikor holnap vért izzadva ülök majd a feladatlapom fölött, és szétrágva a ceruzám végét elmélkedem azon, hogy ez vajon sinus, vagy cosinus, és amúgy azok mit is jelentenek? És akkor elgondolkodom azon, hogy jólenne hasmenést, hányást színlelni, vagy talán már színlelni sem kell majd...Akkor azért gondoljatok rám!

Drága XIID_HC! Holnap Veletek...

Szólj hozzá!

Címkék: ego irodalom érettségi filózok


A bejegyzés trackback címe:

https://tinalina.blog.hu/api/trackback/id/tr671102410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása