csodavilág

Minden jóban van valami rock'n'roll!

Utolsó kommentek

  • vilee453: ezt látni reggelente míg megtalálja fény felé az útját tényleg a természet csodáinak egyike :D (2010.07.21. 21:34) A születés csodája
  • Łina: El sem tudom képzelni, ez az asszociáció hogyan eshetett meg :D Van ami múlandó, van ami örökérvén... (2010.02.04. 21:32) Mozart!
  • R.Zimmerman: Van élet a ZP után? L (2010.01.17. 12:54) Mozart!
  • orsííí: szeretés van. (2009.08.20. 21:54) Naptesók
  • R.Zimmerman: Ja Tina, mit szólsz, rocker lettem, majd szólok az első koncertemről (2009.07.24. 22:55) Zsofci
  • Utolsó 20

kategóriák

anna (4) dalszöveg (3) ego (10) élmény (27) érettségi (2) fesztivál (22) filózok (11) gimnázium (3) hajak (16) irodalom (4) lábbeli (2) novella (16) scifi (1) szerelem (22) színház (3) testékszer (10) vers (3) zp (1)

mymeez

Meez 3D avatar avatars games

2009.02.10. 21:45 Łina

CSK-1 avagy rajongásom a sci-fi iránt

Valahol a 90es években kezdődött, persze mi mással, mint a Star Wars-szal. Járni már tudtam, írni még nem, mikor beleszerettem Han Soloba. Még az idegtépő hangfekvésű jetiszerű szőrmedvény artikulálatlan hörgése is lágy zenének tűnt, mikor abba az elszánt csillagközi-hős tekintetbe pillantottam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen e kedves , melegszívű ám éppoly szőrös barát, esztétikai okokból nem jelent meg.

Azt mindenki tudja hány bőrt húztak még le arről a szerintem egyébként zseniális kultuszfilmről, hányszor adták ki részenként díszcsomagban, satöbbi. Míg a 4-5-6ot szörpöt kortyolva néztem ujjszopogatás közben, mire az első három rész kijött, azt már maratoni, hajnalba nyúló sörözés közepette sikerült megtekinteni.

Mindeközben persze más is fertőzött minket, olyan 8 éves korom táján a Sliders dimenzióutazóiba voltunk belebuzulva család szinten, arra mindehonnan muszáj volt hazaérni, vagy épp el sem indultunk. De úgyérzem nem vesztegetem tovább az időt, mert ezután jött valami, ami nálam mindent elsöpört.

A Csillagkapu. Hát igen, biztos O'Neill őszülő halántékának bája is szerepet játszott benne, vagy Daniel Jackson kamaszos  tudós lelkesedése ( aki amúgy nagyon a hasonlít a Disney-s Atlantis Milojára), Teal'c őrületesen egyedi, és energikusan újból és újból önálló életre kelő szemöldöke, vagy a szőke Carter tudálékos stílusa.Na de ne rohanjunk előre.

Íme ők:                     

Szóval, én amúgy nem bukok az öregekre, pedig bizony ez a pasas már ötvenen fölül jár. De van a szemében valami huncutság.Meg persze bátor, hős katona, minden epizódban megmenti a világot, ahogy az egy jólnevelt sci-fi hőshöz illik.

O'neill ezredes. Fanyar eredeti humora  a kedvencem.

Ja, meg ő volt a MacGyver, de abban annyira nem tetszett.

 

 

Ő a kis Daniel Jackson. Kb annyi élő és holt nyelven beszél, olvas, ír, ahány éves. Mindig kell egy érzelmes intelektüell a csapatba, persze már az első akción elcsábul egy bennszülött lányzóval, és csak későb csatlakozik újra a többiekhez.

Carter százados szerint kamaszképű (főleg a régebbi évadokban a szemüvegével és hosszú hajával).

 

 

Samantha Carter, a kvantumfizika zseni, mindenhez idegesítően ért, amiben sok szám, képlet, idegen kifejezés van. Amúgy mindig drukkoltam nekik O'neill ezredessel, a feszültség szinte tapintható köztük...

 

 

 

 

A kötelező feka itt tökéletesen beleillik a képbe, ami azt illeti szerintem félelmetesen széles állkapcsa és borzalmasan hatalmas ajkai vannak.

Humorérzék teljes hiányában érkezik a bolygóra, de O'neill ezredes formába hozza.

Egyébként ő egy lázadó jaffa, féregszerű nyálkás fehér izé lakik a hasában az X alakú hasadékban. Amúgy kedves fickó:)

 

 

Ő a kedvencem. Ez a tojásfejű figura a parancsnok, képzeletemben mindenki apukája. Jólelkű, persze mindig tudja mi a helyes döntés, és ha szakálla lenne, meg hosszú haja, echte télapó lehetne.

 

 

 

 

A történetről dióhéjban, aki nem ismerné, hogy van egy naaaagy naaagy kör alakú szerkezet,amin különféle jelek találhatók és féregjáratokban lehet az univerzum pontjai közt utazni. Nagyjából. Aztán persze  mindenféle érdekes fajokkal találkozhatunk, meg magukat istennek mutató lényekkel, tündérekkel, láthatatlanokkal, fém alkatrészekből összeállt pókokkal, beszélő kristályokkal, de szabvány szerinti ufokkal is.

Míg a képeket kutattam ezt találtam: http://csillagkapu.hu

Úgyhogy akit tovább érdekel...;)

Ezzel szinte párhuzamosan futó szenvedélyem az X-akták, de az külön postot érdemel.

Szólj hozzá!

Címkék: scifi


A bejegyzés trackback címe:

https://tinalina.blog.hu/api/trackback/id/tr5935727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása