csodavilág

Minden jóban van valami rock'n'roll!

Utolsó kommentek

  • vilee453: ezt látni reggelente míg megtalálja fény felé az útját tényleg a természet csodáinak egyike :D (2010.07.21. 21:34) A születés csodája
  • Łina: El sem tudom képzelni, ez az asszociáció hogyan eshetett meg :D Van ami múlandó, van ami örökérvén... (2010.02.04. 21:32) Mozart!
  • R.Zimmerman: Van élet a ZP után? L (2010.01.17. 12:54) Mozart!
  • orsííí: szeretés van. (2009.08.20. 21:54) Naptesók
  • R.Zimmerman: Ja Tina, mit szólsz, rocker lettem, majd szólok az első koncertemről (2009.07.24. 22:55) Zsofci
  • Utolsó 20

kategóriák

anna (4) dalszöveg (3) ego (10) élmény (27) érettségi (2) fesztivál (22) filózok (11) gimnázium (3) hajak (16) irodalom (4) lábbeli (2) novella (16) scifi (1) szerelem (22) színház (3) testékszer (10) vers (3) zp (1)

mymeez

Meez 3D avatar avatars games

2009.10.18. 17:58 Łina

Elisabeth

Miért is imádjuk az őszt? Hulló aranyfényű zörgések, ömlő ezüstszürkeség, krómszín égbolt, metsző süvítés... nem!

Azért, mert újrakezdődik a színházszezon! És mint drámaszakot végzett (leírni is szörnyű), diáklánynak, visszafojthatatlan ingerenciám támad arra, hogy bepótoljam a nyári elmaradást.

Hugimmal felkerekedve tehát Madáchtól Operettig járva elégítjük ki véghetetlen kúltúrsznobságunkat.Az idei első örömünk a Busapesti Operettszínház Elisabeth című musicalje volt. Kitűnő szereposztásban. A fantasztikusan sokszínű Janza Katát láthattuk, s főként szerencsére hallhattuk a főszerepben, Ferenc Józsefet a táncoslábú Bereczki Zoltán, Rudolf herceget a hölgyek álma Dolhai Attila alakította. A Halál pedig a szívem csücske Szabó P. Szilveszter.

Nos igazi sztárparádénak nézhettünk elébe, néha már zavaró gyakorisággal szerepeltetik őket az Operett sikerdarabjaiban , vegyük csak a Mozart!-ot vagy Rómeó és Júliát.  Persze szó se róla, hogy valószínűleg ezért igazán sikerdarabok, s  hogy mind  tisztelnivaló tehetség, akkor is, ha Janza Kata szerintem csúnyácska, Bereczki Zoltán gyanúsan feminim, Dolhai Attilától pedig az én testemben nem zsibong a kislányos rajongás.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért, mert sokszínű, s emberien valódi személyiségeket láthattunk a színpadon, az előadás magával ragadó és sodró volt, kedvenc motívumként kiemelném az Elisabeth-Halál szerelmét. Természetesen a Halál megszemélyesítését is.

És íme egy kis ízelítő, a leginkább szívemhez nőtt dal:

Szólj hozzá!

Címkék: színház élmény


A bejegyzés trackback címe:

https://tinalina.blog.hu/api/trackback/id/tr771458416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása